כתיבה עברית שוויונית באתרי אינטרנט - איך עושים את זה?

male-female

האם המודעה שמתחילה ב- דרושים.ות נציגים.ות מעצבנת אותך?

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, תלוי ברקע ונקודת השקפה של המתבונן. אבל נשאלה השאלה מה נכון לעשות?  גם כאן ישנן תשובות לכאן ולכאן. העמדה הרשמית של האקדמיה ללשון עברית סוברת שאין להכניס נקודות או לוכסנים באמצע המילה ויש לנסות ולחבר כתיבה שוויונית באמצעים הקיימים כגון לשון זכר ולשון נקבה ולפעמים לשון רבים. בנוסף לכך נטענת הטענה שכתיבה המשלבת נקודות ולוכסנים משבשת את קריאתם של קוראי המסך ופוגעת בציבור ליקויי הראיה.

מאידך ישנו ציבור הסובר שהעברית היא שפה חיה המתחדשת באופן תמידי. במאמר "לא הנקודה" מתאר אורי מור, שהיה ראש המחלקה ללשון העברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחבר האקדמיה ללשון העברית, את הסיבות הטבעיות להתנגדות לסגנון הכתיבה החדשה ומביא דוגמאות רבות לשינויים שאומצו על ידי השפה העברית. על פי המחבר סוגיית הכתיבה השוויונית אינה סוגיה לשונית אלא סוגיה חברתית, ומכוון שישנם כל כך הרבה יוצאי דופן יש לרענן את סגנון הכתיבה של ימינו.

אז מה עושים?

כתיבה שוויונית היא אכן שאלה חברתית חשובה שיש לתת עליה את הדעת ולא לשלול אותה מאחר וקיים אי שוויון חברתי. מצד שני השפה העברית המבוססת על מגדרים שונים הינה גם כן ערך תרבותי והיסטורי ייחודיית.  אנו ממליצים קודם כל להשתמש בגיוון הבניינים והמילים הנרדפות הקיימים בשפה העברית. לדוגמה לכתוב שליחה במקום שלח, יצירת קשר במקום צור קשר.  במקומות שבהם לא ניתן להשתמש במילים אחרות יש לכתוב נציגים ונציגות, דרושים ודרושות. כדאי להימנע לכתוב נקודה באמצע המילה במיוחד אם היא קוטעת אותה על מנת למנוע את פעולתם של קוראי המסך.

ג'ומלה 4
איך לבחור שרת לאירוח?